söndag, juni 13, 2010

"VI KÖPER INTE POLITIK"

I ekots lördagsintervju förklarade Wanja Lundby-Wedin hur 150 00 "förtroendevalda" LO-anställda mobiliseras som valarbetare inför valet, samtidigt som hon gjorde knorr på sig själv för att låtsas som om LO företräder medlemmar med olika partisympatier.

Av dessa medlemmars avgifter till facket går totalt 12 miljoner varje år som stöd till socialdemokraterna. Dessutom är det ju så viktigt enligt Wanja, "att det blir maktskifte" att LO i år deltar med 24 miljoner till!

Jag kommer att fokusera på arbetsplatserna i valrörelsen säger hon också, och det är ju väldigt smart eftersom inga partier får komma in på de stora arbetsplatserna inom offentlig sektor.
På Länssjukhuset har man ofta genom dessa "arbetsplatsbesök" för kommunal, bjudit in och lockat med mat och prat.Undersköterskor är inte bortskämda med förmåner så det är en ganska tacksam grupp att bjuda in.

"Men vi köper inte politik" är Wanja Lundby-Wedin noga att framhålla, trots att det ekonomiska stödet till socialdemokraterna är omfattande och långt större än de miljonbelopp hon anger i lördagsintervjun.


Kanske dags att sänka medlemsavgifterna, och låta de LO-medlemmar som vill betala in till socialdemokraternas valrörelse, göra det separat.

Inga kommentarer: