måndag, september 06, 2010

Äntligen Barnahus!

Idag har vi besökt medborgarkontoret i Norrliden. Det har varit väldigt roligt att följa medborgarkontorets utveckling, och också att se vilken betydelse rätt man på rätt plats betyder.

Vi har i Folkpartiet liberalerna besökt Norrliden och olika verksamheter under hela perioden och vi har lyssnat på människor och lagt flera förslag som gagnar Norrliden och människorna där.
Vi har föreslagit en busslinje från Norra Kalmar till Hansa City och det är snart verklighet. Vi har föreslagit torghandel som mötesplats och det är jättekul att det nu ser ut att få bifall av alla partier.
Jag tror det är otroligt viktigt att vi alla känner att vi kan påverka . Då blir engagemanget större och förhoppningsvis valdeltagandet större.



Folkpartiet och då speciellt våran Anna- Britt har ju sedan många år drivit frågan om Barnahus. Det är en samverkan mellan olika kompetenser för att bättre klara av rättsprocessen vid vuxnas våld och övergrepp av barn.
Uppklarningsfrekvensen måste förbättras, för det är idag allt för många barn som får gå tillbaka till sina förövare, kanske på grund av att samverkan mellan olika aktörer inte fungerar tillräckligt bra.

Här kan vi tala om maktlöshet för barnen, så det är verkligen tillfredsställande att vi efter allt för många bortkastade år nu startat resan till ett Barnahus.
Anna- Britt startade, Folkpartiet lade förslag, Alliansen drev på och nu är vi på väg!

Inga kommentarer: