torsdag, september 23, 2010

Nu börjar 2014 års valrörelse!

Det är glädjande att räntorna är stabila och att den svenska kronan stärks trots osäkerheten om majoritetsregering. Det verkar som om valmatematiken är ihopsnickrad för att passa ett fåtal stora partier, men verkligheten är ju nu en annan. Alliansen har dock fått flest röster, men verkar inte kunna bilda majoritetsregering.
Svenska exportbolag har vant sig vid en svag krona och likaså besöksnäringen. Nu gäller det att minska kostnaderna och höja kvaliteten ytterligare för att bli konkurrenskraftig även med en långvarigt stark krona.
Även Kalmars kommunala bolag är extremt beroende av en låg ränta, men även att minska sin skuldbörda.


Här i Kalmar funderar många över kommunalrådsposterna. Jag har aldrig bett om någon kommunalrådspost, men styrekförhållandena mellan blocken måste vi slå vakt om. Vi har ju i Folkpartiet liberalerna för avsikt att minska antalet kommunalråd och jag ändrar självklart inte den inställningen även om jag själv blir "drabbad". Många kommunalråd ger ett otydligt ansvar och genererar kostnader ut i organisationen.
Detta ligger dock i majoritetens hand och sen ska vi ha samråd i vårt parti om hur vi vill fördela uppdragen. Nu börjar arbetet inför nästa valrörelse!

Inga kommentarer: