fredag, september 24, 2010

Jag vill stärka kommunfullmäktige!

I handlingarna inför måndagens kommunfullmäktige finns ett ärende om möjlighet att köpa servicetjänster för dem som är 75 år och äldre. Här är det tydligt uppräknat vad man får välja, och det är ett val mellan kommunen och kommunen som utförare! Socialistisk valfrihet!

Det är de rödgrönas svar på RUT och de tar tydligen, som politisk princip, hellre den kommunala kostnaden istället för att låta staten betala halva avgiften OCH låta de gamla själva få välja vad de vill ha genomfört.
Folkpartiet och Alliansen har reserverat sig.

För att demonstrera sin makt annonserar de rödgröna (kommunen)redan idag om dessa "servicetjänster" som ska beslutas på måndag. Besluten vinner laga kraft ett par veckor efter justering av protokollet.
Att så minimera betydelsen av att medverka i ett politiskt beslut är verkligen ett effektivt sätt att döda ett politiskt engagemang. Är det avsikten? Hur ska vi få unga människor att vilja ta ansvar för demokratins utveckling?
Jag vill stärka kommunfullmäktige, det forum där vi är verkligt folkvalda!

Vi ska ha olika åsikter om den förda politiken, men vad jag önskar mig allra mest inför den kommande mandatperioden är en verklig journalistisk granskning av maktkoncentrationen och den demokratiska utvecklingen? i Kalmar!

Inga kommentarer: