lördag, september 18, 2010

Demokratins högtidsdag!

I morgon är det val! Det är en demokratis höjdpunkt, som vi och våra liberala föregångare har kämpat för, ibland med stora uppoffringar!
Men enbart rösträtt är ingen garanti för demokrati för i många länder tystas människor med en annan åsikt än majoriteten trots att man har en s.k. demokrati.
Det är något vi måste vakta på i varje demokrati!

Många människor på denna jorden riskerar dagligen sitt liv för att de tror på demokratin och vill arbeta med de krafter som vill bygga frihet för den enskilde.
Tänk att inte veta vem som tänker ange mig eller ligga i bakhåll när som helst.
Dessa människor är beundransvärda!
Några av dessa människors familjer tvingas också att fly till andra länder, ibland till vårt land.

Nu är det slut på opinionsundersökningar, och alla Alliansvänner måste bara gå och rösta. Glädjande är att de allianspartier som tidigare låg nära spärren nu är klart över i opinionen. Nu kan alla rösta på det parti de verkligen vill stödja.
ÄR DU LIBERAL SÅ RÖSTA LIBERALT!

Som valarbetare använder man verkligen alla sina verktyg. Anspänning inför intervjuer, debatter och förberedelser innebär ständig uppladdning och urladdning. Att dela ut valmaterial på kvällarna innebär både motion och möjlighet till lite närkontakt med de som bor i husen. Väldigt tacksam är man för de samlade brevlådorna i bottenplanet, men samtidigt mår kroppen bra av lite spring i trappor och villaområden, nu när man inte får tid till annan motion.

I morgon är det valsedlar som ska ut på våra valstugor kl. 0800. Vi ser till att det finns valsedlar hela dagen. Tyvärr har det hänt att våra valsedlar plockats bort även under förtidsröstningen.Jag har jobbat hela perioden med att genomföra vår politik och självklart hoppas jag att det också ska ge utdelning i mera inflytande för vårt parti under nästa period.
Jag är tacksam att jag får vara en del av detta demokratibygge, och tackar var och en som bidrar. En människa - en röst. Det var ur rösträttsrörelsen som Folkpartiet föddes och därför är morgondagen en högtidsdag att fira.
Vi har jobbat för seger! I morgon vid denna tiden vet vi....

Inga kommentarer: