torsdag, mars 12, 2009

En vargavinter

Nu är det verkligen vargavinter och bakom alla varsel finns det människor som byggt upp sin tillvaro på ett företag eller en offentlig sektor som nu måste anpassa sig efter den bistra verkligheten. Närmare 2 500 har blivit av med jobben i Kalmar län de senaste fem månaderna.
Då känns det lite futtigt med de 620 lediga jobb som presenterades i Kalmar län för ett tag sedan. Men optimisten måste tänka att alla jobb inte annonseras ut eller går via arbetsförmedlingen och att det nu är läge att kanske pröva ett annat arbete. Det som annars också kan vara en lösning är att prova det egna entreprenörskapet men det är svårt att få lån till detta i dagens verklighet.
Och så länge det finns några jobba att söka, så finns ju också chansen...
Efter vinter kommer ändå alltid våren och tills dess ska vi hjälpas åt att hålla igång företagandet och arbetstillfällena.
Nu utökas ROT/hushållstjänster ytterligare och det är ett av alla sätt vi använder!

Nu önskar man mer än någonsin att de som styrt Kalmar hade sparat undan lite pengar i goda tider. Tyvärr har S, V och MP både gjort av med pengar och belånat kommunen upp över öronen, här i Kalmar.
”Gillar du att Kalmar får en ny fotbollsarena” hade tidningen Barometern frågat 100 personer. Det hade jag självklart svarat ja på och så gjorde de flesta.
Men hade de frågat människor om de ville att kommunen skulle behöva höja skatten och snåla inom skola och omsorg för att få en ny fotbollsarena, så tror jag att svaret blivit lite annorlunda. Eller om kommunen skulle riskera 100 miljoner i en kommunal borgen. Hade de svarat Ja då också?

Här i Kalmar gjorde S, V och MP ett underskott år 2007 ! Det år kommunerna i landet gjorde miljardöverskott tillsammans.
”Det är häftigt att betala skatt” , sa Mona Sahlin och hennes kompisar i Kalmar håller tydligen med.

Inga kommentarer: