måndag, mars 30, 2009

Att även Sverigedemokraterna blir nu granskade är ju bra och tyvärr är det lika illa som man befarat.
Nu skiner ju deras politik ganska bra igenom i de dagliga diskussionerna också, där alltid Sverigedemokraterna sätter invandrarstämpel på allt som är negativt men svenskstämpel på allt som är bra. Alla partier har någon gång fått skämmas för företrädare som kört i diket och det är lika illa var det sker. Det är dock inte dessa haverister vi behöver vara mest rädda för, tycker jag.

De jag är livrädd för är alla strömlinjeformade och etablerade ”vanliga svenssons” som glider med och skrattar med i de subtila skämten. De som inte vill förstöra stämningen med att säga ”det där ställer jag inte riktigt upp på”. Det är dom som utmärker sig och det är dom jag är rädd för! När klyftorna ökat , som de gjort under allt för många år av socialdemokratiskt styre ska man vara extra vaksam. Det finns föräldrar som inte klarar att stödja sina barn och det finns en exkluderande arbetsmarknadspolitik gentemot unga människor, som måste överbryggas. De utestängs från möjligheten att tjäna egna pengar, och berövas därmed både självkänsla och samhällstillhörighet.

Det ger en rekryteringsbas för extremister både till höger och till vänster.
Socialdemokraterna samarbetar ju också med ett parti som inte riktigt klarat av att klippa banden till en mörk historia. För det hjälper inte hur många fina deklarationer man gör i fullmäktige eller i media om man inte kan säga ifrån på torget.

Inga kommentarer: