fredag, mars 27, 2009

Får aldrig stanna upp!

Jag har fått en hel del frågor om vad som egentligen gäller för tillfällig uthyrning av skolans lokaler. Det man upplever är att det finns en ovilja att öppna skolans lokaler för de invånare som av skilda anledningar behöver en lokal.
Kalmar kommun har ingen brist på lokaler, ändå ropas det från många håll att "vi" ska bygga fler allaktivitetshus m.m. När jag i måndags efterfrågade riktlinjerna för uthyrning av lokaler, skulle detta helt lägligt upp för behandling på nästa nämndsmöte.

Fick för några veckor sedan veta att en detaljplan som skulle ligga till grund för att stärka hamnskyddet (man hanterar ju även ganska farliga grejor på den här arbetsplatsen) ännu inte är klar och blev minst sagt förvånad. Detta ärende hade vi framme för mer än två år sedan, och jag trodde faktiskt att det var klappat och klart. Men en detaljplan krävdes tydligen och den har tagit tid kan man säga! Eller varit grymt nedprioriterad.

Jag har lyft frågan för kommunalråden och FP:s ledamot i samhällsbyggnadsnämnden lyfte frågan på senaste sammanträdet och ville att Vd för hamnen skulle få komma och redovisa ärendet. Beskedet var att ärendet kommer på nästa nämnd! Nu ska vi bara se till att det händer något också. Detta är ju en väldigt viktig fråga för att försäkra hamnkunderna en säker förvaring och hantering.

Det sker en fantastisk kvalitetsutveckling inom vissa verksamheter men vi ska fortsätta att förbättra kommunens effektivitet och hushållning med resurser ! Stannar vi upp är vi ohjälpligt efter!

Inga kommentarer: