tisdag, mars 10, 2009

Inkonsekvens var ordet!

På Östrans ledarsida tycker Peter Akinder det fullt naturligt att kommunen lånar 29 miljoner till en ny arena för elitfotbollen när arenan är klar + 100 miljoner i borgen, medan han i en annan artikel på samma sida häcklar han Folkpartiet liberalerna som vill lägga statliga pengar på att förstärka avdraget för hushållsnära tjänster för barnföräldrar. Han gör kopplingen att pengarna i stället ska gå till äldre sjuka och handikappade. Där hugger han i sten, för dessa grupper har vi alltid prioriterat.

Det gör vi också på kommunal nivå när vi prioriterar skola och omsorg framför en arena för elitfotboll. Vi stödjer en arena som finansieras privat och var beredda att också ge driftstöd till en privat arena, men mycket ville ha mer, och då prioriterar vi kärnverksamheten.

Det var ett förslag som mycket passande lades fram på internationella kvinnodagen, men någon sådan koppling förstår jag att inte socialister gör. Det går alldeles utmärkt att byta avlopp eller snickra åt den som inte vill göra det själv, men att uträtta hushållsgöromål räknas fortfarande inte som ett riktigt arbete för många.

Inga kommentarer: