tisdag, augusti 24, 2010

belönas demokratiska metoder?

Angående dagens Barometern där rekryteringsfirman Bluff och Båg har fått uppdraget att hitta en oppositionsledare för borgerligheten i Kalmar.


Personen ifråga bör också vara bevandrad i ryggdunkar-, och härskarteknikens konst, men inte på det plumpa vis som Göran Persson föreläser om, utan förfinad, synlig nästan endast för den som drabbas.Att hänga med när kapporna vänds efter vinden kräver också en viss kompetens.

Här är det EN bild av Kalmar som ska ut och det är socialdemokraternas, eller rättare sagt, Johan Perssons. Den som ger en annan bild blir straffad som gnällspik och bakåtsträvare. Det är väl mest ett liten tappert medborgargarde som ser vad som händer och försöker bilda en motståndsrörelse mot alla dessa små förändringar som sker, men som sätter demokratin och ekonomin på ett sluttande plan. Men vem bryr sig om demokratin? Man förvånas över hur få det är som ser bakom retoriken.

Den sökande ska veta att här i Kalmar går det inte att använda vanliga demokratiska instrument som motioner och sånt för att driva igenom sin politik.
Johan Persson har bestämt att inga känsliga ärenden ska diskuteras. Då blir det så.
Hur kan det hända i en demokrati! Nu är det bara retorik och utspel och den som ropar högst hörs. Jag har jobbat med demokratiska metoder under hela perioden och FP har varit det flitigaste partiet i kommunfullmäktige.

Jag hoppas att det lönat sig!

Inga kommentarer: