fredag, augusti 13, 2010

Vi tystas men tiger inte!

Även om de styrande förvägrar oss debatten på kommunfullmäktige, är vi inte tystade på riksnivå.
Idag har Jan Björklund presenterat Folkpartiet liberalernas valmanifest.
Mycket har vi fått igenom redan i Alliansregeringen och mycket känner vi igen.
Det är bra!

Arbetslinjen förutsätter en kunskapsskola med många alternativ.
Sverige ska vara en kunskapsnation i toppklass. Att lyfta den svenska skolan är den viktigaste uppgiften. Annars blir det vi svenskar som åker till Estland och Polen och plockar jordgubbar, för att de vill ha mer avancerade arbeten. En bra skola öppnar möjligheter för alla – oavsett familjebakgrund eller ekonomi. Klassresan börjar i klassrummet!Här ger vi oss inte förrän alla barn har sin chans!

Arbetslinjen gäller.
Den är grunden för Sveriges välstånd och ger inte bara försörjning, utan också yrkesstolthet, gemenskap och känslan av att göra en insats. Det måste bli lättare att anställa och utveckla företagen.Det är genom ett arbete åt alla som kan som vi motverkar klyftor i Sverige.Socialisterna vill ha dig kvar i statens våld, men det är genom utbildning och arbete du kan skapa frihet att påverka ditt eget liv. Det gillar vi liberaler!


Inställt kommunfullmäktige.
Idag på Barometerns debattsida beskriver FP sin syn på inställda sammanträden inför valet.
Nu anmäldes åtta ärenden till tisdagens arbetsutskott. Ärenden som kunde behandlats långt tidigare men absolut på kommunfullmäktige i augusti om inte socialdemokraterna valt att fega ur och ställa in tidigare möten.
Av dessa var fyra motioner och fyra medborgarförslag. Alltså inom kategorin oviktiga enligt de styrande.

Inga kommentarer: