söndag, augusti 15, 2010

Framtiden börjar i klassrummet!

Nu är Jan Björklund på annonspelarna och budskapet är gammalt, men fortfarande aktuellt.
Att ställa krav är att bry sig, var en slogan som vi använde oss ganska mycket av i tidigare valrörelse. Krav på betyg och språktest uppfattades som rena sprängmedlet och skrevs ned ganska rejält i medierna. Men det är en björntjänst att strunta i människors möjligheter att växa som människor.Man bör ställa bättre krav på skolväsendet också, och det gör vi genom att ge rektorerna mera befogenheter.

Det förvånar mig nu att medierna så snabbt tar till sig sossarnas uttryck som t.ex. "utförsäkrad", som ju är en omförsäkring, med en prövning mot arbetsmarknaden, när det gamla arbetet inte fungerar längre.
Trots att sossarna utgjuter sig över mediernas anpassning till regeringen, finns det ändå efter många års anpassning, en större risk att vi alla är alltför anpassade till ett socialistiskt storebrorssamhälle som jag i alla fall försöker förändra.

I Kalmar har sjukskrivningarna minskat drastiskt och förtidspensioneringarna inte lika många som på Sahlins tid. Ända sedan 2006 har socialisterna i Kalmar hojtat över hur många som nu skulle kastas ut i socialbidrag,men faktum är att i Kalmar var inte antalet socialbidragstagare fler år 2009 än år 2005.

Socialbidrag ska vara något högst tillfälligt och förknippat med motprestation, annars har kommunen misslyckats totalt sett.
Om vi blundar för svårigheterna kan vi inte göra något åt dem.
Att ställa krav är att bry sig. Det gäller även krav på myndigheter!
Tänk att det var så provocerande för en del.För det är det väl inte idag? Eller...

Inga kommentarer: