fredag, augusti 20, 2010

Väntad skräll.

Jag gläds fortfarande år den lilla framgång vi fått i opinionen till riksdagen, men är naturligtvis långt ifrån nöjd med dagens undersökning.

Men dagens kommunresultat kunde vi förutse den dagen kommunfullmäktige ställdes in. Socialdemokraterna gör ju sina egna opinionsundersökningar och när Johan Persson såg till att alla beredande möten som gör kommunfullmäktige möjligt, ställdes in, så kunde var och en räkna ut att socialdemokraterna inte ville ha en debatt som störde ett väntat övertag.

Det finns ett par "gammelmoderater" som tillhör socialdemokraternas bästa valarbetare och det är bra om de väljer ETT parti att stödja inför nästa period.
Men när man t.ex. får sitta orubbat kvar i Destination Kalmars presidium, trots att det finns ett avtal och ett beslut om att det ska vara ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen som med automatik är ordförande och vice ordförande i Destination Kalmar, då gäller det att inte slå den hand som föder en.
Ytterligare ett exempel på att demokratiska beslut tas med en nypa salt i Kalmar.

Men tänk att få använda ett skattefinansierat marknadsföringsbolag för att nå ut till alla med SIN bild av hur Kalmar utvecklas!

De som försvarade det inställda fullmäktigemötet tyckte ju tillsammans med S att det fanns så många andra sätt att driva debatt på och vi har självklart flera debatter framför oss.
Jag har dessutom försökt att utmana tre socialdemokrater på de radiodebatter vi hade möjlighet till i veckan, men ingen kunde. Nu är det "sitt still i båten" som gäller och åtminstone Folkpartiet kommer inte att få ställa dem till svars för den förda politiken.

Inga kommentarer: